NextEnergy

In het kort

Market
Energy & Utilities
Service
OutSystems
Solution
Backoffice, mobiele app, integraties, Dynamics
achtergrond

De huidige krapte in de markt vraagt juist om energieleveranciers die hun klanten ondersteunen om energie slim te gebruiken. Bijvoorbeeld door klanten te stimuleren om extra energie te verbruiken bij een overschot op de markt. Centraal in de benadering staat een sterke focus op techniek.

Continu verbeteren van systemen en processen zorgt ervoor dat de organisatie klein en efficiënt kan blijven. Geen grote marketing campagnes en grote kantoren, maar een kleine club enthousiaste mensen met focus op de klant.

Daarnaast zorgt techniek ervoor dat NextEnergy klaar is voor de volgende noodzakelijke stappen binnen de energietransitie: Het slim aansturen van apparatuur op gunstige tijden. Goed voor het milieu én voor de portemonnee!

Vanwege overeenkomende ambities besloten de twee vooruitstrevende partijen NextEnergy en Quatronic de handen ineen te slaan. Een samenwerking gericht op het versnellen van de energietransitie. Om dit te realiseren is snel kunnen schakelen essentieel en als organisatie moet je wendbaar en efficiënt zijn. Karaktereigenschappen waar beide partijen zich in konden vinden en daardoor is er een vruchtbare samenwerking ontstaan.

Hetzelfde DNA

Traditionele energiebedrijven zijn vaak grote organisaties met meer dan 1000 man personeel, waarbij een verandertraject doorgaans een meerjarenplan is. Dat maakt dat het voor de meeste energiebedrijven een grote uitdaging is om operationele zaken efficiënt te houden en snel te kunnen schakelen op de uitdagingen van de energietransitie.

Flexibiliteit is essentieel

Volgens de visie van NextEnergy kan dat anders door de focus te leggen op wendbaarheid en flexibiliteit binnen de organisatie. Mee kunnen bewegen in een snel veranderd landschap is essentieel om de consument te bieden waar hij of zij recht op heeft. Deze kijk op bedrijfsvoering sluit naadloos aan bij de visie van Quatronic.

Ook in de IT-wereld zijn processen vaak lang en stroperig. Iets wat volgens Quatronic niet nodig hoeft te zijn wanneer de focus verlegd wordt naar automatiseren en standaardiseren van processen. Quatronic realiseert dit door te werken met een low code oplossing (OutSystems). Dit is een snelle en effectieve manier om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen, waardoor je altijd in lijn blijft met de verwachtingen van de klant. Ook wanneer de behoeftes vanuit de klant elkaar in rap tempo opvolgen.

Het mooiste in de partnership met Quatronic is dat we het écht samen doen. Daarnaast weet Quatronic altijd raad met de lastigste vraagstukken binnen de huidige energiemarkt.

Samen de energietransitie versnellen

Kenmerkend voor de energietransitie is de grilligheid en onvoorspelbaarheid van de beschikbare energie en het aanbod. Om hier op in te spelen zal er meer gekeken moeten worden naar innovatieve en technologische oplossingen. En dat kan snel en geavanceerd met behulp van een low code oplossing. Geen ellenlange processen, maar direct door kunnen pakken wanneer dat nodig is met de behoefte van de klant als prioriteit.

Het gezamenlijk versnellen van de energietransitie kan alleen maar door de klant voorop te stellen, te focussen op vernieuwende oplossingen en door niet terug te deinzen voor uitdagingen. NextEnergy en Quatronic bezitten beiden deze mentaliteit en springen graag in het diepe wanneer de omstandigheden dat vereisen. Dat maakt dat de verbinding tussen beide partijen sterk is en de motivatie om een significante bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie onuitputbaar aanwezig!

uitdagingen
oplossing
foto's
No items found.
meer weten

Neem contact op met

Frank

Co-founder