SMART asset integrity solutions

In het kort

Market
Industry & Manufacturing
Service
OutSystems
Solution
Procesautomatisering, webapplicatie, mobiele applicatie

SMART Asset Integrity Solutions (SMART AIS) inspecteert de integriteit van componenten in de complexe industriële processen van zijn klanten. Om zijn groei te ondersteunen, wist het bedrijf dat het een digitale vervanging nodig had voor papieren inspectieprocessen.

Vier maanden later is er door twee consultants van Quatronic een web-app en een mobiele app gerealiseerd om het hele registratie- en inspectieproces van assets te versnellen. Nu heeft SMART AIS een integrale oplossing voor assetmanagement en de snelheid en efficiëntie die nodig zijn om de bedrijfsgroei te stimuleren en meer waarde te leveren aan haar klanten.

Wie is SMART AIS?

SMART Asset Integrity Solutions (SMART AIS) helpt haar klanten over de hele wereld om ervoor te zorgen dat hun kritieke productie-, distributie- en fabricageprocessen zo efficiënt en veilig mogelijk verlopen. Om dit te doen, biedt het bedrijf tal van diensten om de integriteit van complexe industriële systemen te bewaken, te beoordelen en erover te rapporteren. Deze inspectierapporten helpen haar klanten om te voldoen aan essentiële veiligheidswetgeving en om weloverwogen beslissingen te nemen over onderhoud en eventuele vervanging van deze assets.

De uitdaging

Het inspectieproces kende veel handmatige, niet-digitale stappen die leidden tot lange doorlooptijden bij het registreren van een asset, het voorbereiden, uitvoeren en beoordelen van een inspectie.

Tot voor kort voerde SMART AIS complexe inspectieplanning, beoordeling en rapportage uit met behulp van meerdere Excel-bestanden en papieren tekeningen. Het was een tijdrovend proces dat het voor het bedrijf moeilijk maakte om op te schalen om aan de groeiende vraag naar onafhankelijke inspectiediensten te voldoen.

Om deze vraag bij te houden en de concurrentie voor te blijven, besloot SMART AIS om te innoveren en hun processen te digitaliseren.

Door real-time inzicht kunnen wij preventieve maatregelen nemen, waardoor de assets van onze klanten productief en veilig blijven.

Onze aanpak

Om een gedegen begrip van het inspectieproces en de uitdagingen te verkrijgen, is een Design Sprint gestart. Een Design Sprint vertaalt ideeën in wireframes en een voorgestelde oplossingsrichting. In twee dagen is er gezamenlijke gewerkt aan een interactief prototype dat als basis heeft gediend voor de ontwikkeling van de oplossing.

Met behulp van het OutSystems platform kostte het twee Quatronic consultants slechts 8 weken om de Minimum Viable Product (MVP) van de apps te ontwikkelen. Vervolgens is er een pilot gestart en zo voegde de MVP al direct waarde toe aan de organisatie. Vervolgens nog eens 8 weken om de volledige oplossingen uit te rollen. Het automatische test-framework van Quatronic zorgde voor een vlekkeloze livegang voor zowel het web als mobiele applicaties.

Het resultaat

Het resultaat levert 60% tijdwinst op en zorgt dat SMART AIS een hogere kwaliteit van inspectie en ondersteuning voor haar klanten realiseert.

Met deze oplossing beschikken SMART AIS-medewerkers over een web-based applicatie om alle informatie met betrekking tot de assets van hun klanten te registreren en bij te houden en een offline tablet applicatie om inspecties uit te voeren.

Mockup van de tablet app gemaakt voor SMART

Met deze nieuwe apps kan SMART AIS veel efficiënter werken. Het personeel hoeft niet langer tijd te besteden naar het zoeken van de laatste versie van de documentatie, het handmatig voorbereiden van inspecties en het genereren van rapporten. ”We hebben de doorlooptijden voor inspecties met ongeveer 40% verkort”, zegt Martin. “We hebben het proces gedigitaliseerd. Nu heeft iedereen toegang tot dezelfde, vooraf geregistreerde informatie en kunnen we inspectierapporten onmiddellijk samenstellen wanneer de gegevens van de tablet app worden gesynchroniseerd met de backoffice.”

Bevrijd van de tijdsbeperkingen van de oude handmatige processen, kunnen SMART AIS-medewerkers zich concentreren op het toevoegen van waarde voor hun klanten. Met real-time inzicht hoeven de klanten van het bedrijf niet langer op rapporten te wachten om te beslissen welke maatregelen ze moeten nemen om de integriteit van hun assets te waarborgen.

meer weten

Neem contact op met

Richard

Co-founder