blog
20/12/23

Reflecteren en vooruitkijken. Dit was Quatronic in 2023

In deze blog deelt Rob van den Broek, partner bij Quatronic, de hoogtepunten en kijkt hij vooruit naar wat 2024 voor ons in petto heeft.

Het jaar loopt ten einde en dat is altijd een uitgelezen moment om even terug te blikken. De drie woorden die 2023 in het kort kenmerken zijn: groei, samenhorigheid en succes. In deze blog deelt Rob van den Broek, partner bij Quatronic, de hoogtepunten en kijkt hij vooruit naar wat 2024 voor ons in petto heeft.

Teamuitbreiding

Dit jaar hebben we elf nieuwe collega's mogen verwelkomen binnen ons team. Op 1 januari 2023 waren we met 19 personen, en inmiddels is ons team uitgegroeid tot 29 collega’s. Eén collega heeft afscheid genomen. Wat me echt is opgevallen, is hoe goed de nieuwe collega's passen bij de mensen die al langer deel uitmaken van ons team. Het is geweldig om te zien hoe naadloos de nieuwkomers integreren in onze groep.

Ons eerste lustrum

Dit jaar bestond Quatronic alweer vijf jaar. Dat eerste lustrum vierden we met een weekend in Praag. Het was geweldig om te zien hoe iedereen één grote groep vormde. Ongeacht met wie je in de kroeg stond, het was altijd gezellig. Ook tijdens ons skiweekend en eindejaarsfeest was er totaal geen sprake van aparte groepjes of kliekjes. Die teamdynamiek is wat Quatronic uniek maakt.

Succesvolle klantprojecten: onze trots

We hebben enkele belangrijke projecten afgerond, zoals bij Container Centralen, waar we een volledig ERP-systeem hebben vervangen door een systeem dat door ons is ontwikkeld. Ook bij Cheesepop food group en verzekeraar Alpina Group hebben we mooie successen behaald. Al met al kunnen we zeggen dat we het afgelopen jaar bij meerdere klanten mooie projecten hebben opgeleverd.

Onderscheidingen

Dat onze klanten onze inzet erg waarderen, blijkt wel uit onze als Premier Partner van OutSystems, wat de hoogste gradatie is die je als partner kunt bereiken. Daarnaast heeft OutSystems ons bekroond met de OutSystems Partner of the Year 2022 Award. Een essentiële voorwaarde voor deze status is het hebben van een hoge klanttevredenheidsscore. Deze onderscheidingen zeggen niet alleen iets over het vertrouwen dat OutSystems in ons heeft, maar ook over de tevredenheid van onze klanten en daar zijn we beretrots op.

Rebranding

Ons vijfjarig jubileum was een uitgelezen moment om onze waardepropositie nog eens grondig onder de loep te nemen. We hebben nog eens heel kritisch gekeken naar wat ons onderscheidt van andere IT-bedrijven. Bij ons krijg je niet wat je vraagt, maar je krijgt wat je nodig hebt. Dat wil zeggen dat we niet klakkeloos aannemen dat wat de klant vraagt ook de beste oplossing voor zijn uitdaging is. Wij zijn een kritische sparringpartner die met de opdrachtgever meedenkt. Is dat wat je ons vraagt te bouwen daadwerkelijk wat je nodig hebt? Als wij denken dat het nodig is, schromen we niet om in discussie te gaan. Dit is iets wat we altijd al deden, maar het was niet altijd even duidelijk in onze communicatie. Ik denk dat we dit nu veel effectiever tot uiting brengen met onze nieuwe website en nieuwe huisstijl.

Vooruitblik naar 2024: dezelfde sterke koers

Het klinkt misschien als een dooddoener, maar mijn grootste wens voor 2024 is dat we voortbouwen op wat we dit jaar hebben bereikt. Eén manier waarop we dat willen doen is door nóg duidelijker te maken aan klanten wat onze toegevoegde waarde is. Onze opdrachtgevers weten ons niet alleen te vinden vanwege de technologisch hoogstaande oplossingen, maar ook omdat we zorgen dat onze oplossingen naadloos aansluiten op hun bedrijfsprocessen en -strategie. Dat willen we samenvatten in een krachtige Digital Strategy-propositie. Ik hoop dat ik eind volgend jaar terugkijk en hetzelfde gevoel van voldoening en trots ervaar als nu. Het zou mooi zijn om nog een aantal nieuwe collega’s te kunnen verwelkomen, die ook weer zo naadloos in ons team passen dat het lijkt alsof ze al jaren bij ons zijn. We hebben een uitzonderlijk mooi jaar achter de rug, met veel tevreden klanten, en eerlijk gezegd kan ik me niets voorstellen dat ik volgend jaar anders zou willen zien.

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar onze unieke aanpak of wil je deel uitmaken van ons dynamische team? Neem dan contact met me op via mail of geef me een belletje op +31 (0)6 48 28 35 64.

Op de hoogte blijven?

Is het nu nog niet de juiste tijd, maar ben je wel nieuwsgierig naar onze blogs en artikelen? Volg dan onze LinkedIn-pagina en je bent als eerste op de hoogte van onze laatste bijdragen én toekomstige evenementen.

meer weten

Neem contact op met

Rob

Co-founder