blog
28/6/23

In de stoel náást de klant. Samen naar de optimale oplossing

We schreven al eerder een blog over de kracht van samenwerken. Om een écht waardevolle partner te zijn willen we de dagelijkse uitdagingen, processen en behoeften van een organisatie van binnenuit ervaren. In deze blog vertelt Wouter van der Meij, Co-Founder van Quatronic en Business Technology Consultant, hoe we dat doen.

Onderdompelen in jouw organisatie

Het werk wat wij als Quatronic doen, is geen kwestie van: de klant vraagt, wij draaien. Ik schreef al eerder: een beetje eigenwijsheid is ons niet vreemd. Wij willen doorgronden wat jouw organisatie echt nodig heeft. En is dat wat jij vraagt wel daadwerkelijk waar de behoeften liggen? Er is maar één manier om dat te ontdekken, en dat is door ons helemaal onder te dompelen in jouw organisatie. We willen doorvoelen hoe jullie vinden dat succes eruitziet. Alleen zo ontdekken we écht hoe jouw processen verbeterd kunnen worden met low-code.

Resultaat boeken doe je samen

Wij waren dan ook enorm blij toen de coronamaatregelen werden afgeschaft. Voor de wereld, maar ook voor onszelf. Niet alleen mochten we eindelijk als team weer bij elkaar zitten, we konden ook weer naar onze klanten toen. Wij zijn ervan overtuigd: resultaat boeken, dat doe je samen, met je eigen team, maar ook met de organisaties waar je voor werkt. Natuurlijk kun je zonder kantoor ook een succesvolle organisatie zijn. Kijk alleen maar naar het internationale softwarebedrijf GitLab, geen kantoor te bespeuren, maar heel succesvol. Wij hebben er expliciet voor gekozen om wel een kantoor te hebben en regelmatig met het team bij elkaar te zitten. Het fijne aan samen op kantoor zijn , is dat je een goede band opbouwt met alle collega’s, omdat je ook collega’s die op andere projecten zitten regelmatig ziet. Dat is niet alleen heel gezellig, het zorgt ook voor de broodnodige kennisuitwisseling. Waar de een tegenaan loopt, heeft een ander misschien op een ander project al eens getackeld. Fysiek samenzijn bevordert ook het samenwerken aan interne projecten. Je krijgt meer van elkaar mee en je kunt elkaar sneller en gemakkelijker feedback geven. Daardoor leer je meer van elkaar.

Meer collega dan consultant

Tegelijkertijd vinden we het heel belangrijk om bij de klant op kantoor te zijn. Het klinkt misschien als een dooddoener, maar bij het koffieapparaat hoor je dingen die je tijdens een Teams-meeting echt niet hoort. Je hoort niet alleen dingen, je ziet ook waar mensen mee stoeien. Je ervaart waar medewerkers blij van worden en wat ze nodig hebben. Fysiek samenwerken is ook heel nuttig voor bijvoorbeeld het uitdenken van oplossingen. Zo kunnen we direct met de betrokkenen schakelen en samen processen uittekenen op een whiteboard of wat schetsen maken op papier. Het maakt het ook gemakkelijker om medewerkers te leren werken met een oplossing, die al (deels) gebouwd is. Door bij de klant op de werkvloer te zijn, word je meer collega dan consultant. Wij geloven dat dat heel krachtig is. Door zo dichtbij te zijn – letterlijk – krijg je meer voor elkaar. Niet door in de stoel van de klant te zitten, maar door naast hem te gaan zitten en samen de ware aard van de uitdaging te achterhalen. Wij bedenken niet wat een klant nodig heeft, wij helpen de klant te ontdekken wat hun werkelijke uitdaging is. En we gaan pas weg als het resultaat er staat. Dát is de kracht van co-creëren.

Benieuwd naar onze aanpak?

Wil jij ook profiteren van de efficiënte aanpak en maatwerkoplossingen van Quatronic? Neem dan contact op met Wouter van der Meij via mail of geef hem een belletje op 06 1340 7347. We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken hoe we jouw bedrijf kunnen helpen verbeteren.

Op de hoogte blijven?

Is het nu nog niet de juiste tijd, maar ben je wel nieuwsgierig naar onze blogs en artikelen? Volg dan onze LinkedIn-pagina en je bent als eerste op de hoogte van onze laatste bijdragen én toekomstige evenementen.

meer weten

Neem contact op met

Wouter

Co-founder