blog
4/4/23

Het sleutelwoord van Quatronic: co-creating.

Bij Quatronic geloven we als geen ander in de kracht van samenwerken. Bij ons is een applicatie pas goed als het 100% in samenwerking is met onze klant. Co-creating is een two-way street en als onze klant ons verder laat kijken dan het probleem an sich kunnen wij probleemoplossend te werk gaan. Dit proces gebeurt dus niet voor maar mét de klant. Dit doen wij door een groot deel van de week bij onze klanten op kantoor te werken. Kleine factoren zoals bij het koffieapparaat en een praatje maken met de werknemers van het desbetreffende bedrijf helpt mee. Zo krijgen we mee waar werknemers tegenaan lopen en daardoor weten we wat er speelt binnen het bedrijf. Later bij het ontwikkelproces van de software houden we rekening met wensen vanuit het bedrijf, of lossen we problemen op die niet eerder zichtbaar waren aan de oppervlakte.

Het ontwikkelproces van software

Nadat we genoeg kennis verzameld hebben gaan we aan de slag met het ontwikkelen van de nieuwe software. Dit proces wordt ook volgens onze co-creating principes gedaan. Ook wanneer we aan de slag gaan met de softwareontwikkeling wordt de klant nauw betrokken bij het gehele proces. Dit heeft een tweeledig voordeel; wij zijn continu op de hoogte van de veranderende wensenlijst en de klant is altijd op de hoogte van de voortgang binnen het project. Vragen als ‘Waar staan we, en wat is de status?’ horen wij daarom weinig. Alles wat we doen, en alle keuzes die we maken zijn in samenspraak met de klant. Dat geeft en schept vertrouwen!

Een ander groot voordeel van co-creating is de snelheid en kwaliteit. Snelheid en het behouden van kwaliteit zijn onze kernpunten en die vallen alleen maar te behalen wanneer we dicht op de klant blijven zitten tijdens het gehele proces. Low-code leent zich perfect voor efficiënte implementatie dus ook bij last-minute veranderingen in de wensenlijst van de klant valt er goed bij te sturen.


Multi-talented consultants

Onze consultants hebben meerdere petten op tijdens een project. Zij zijn de persoon die de interviews afneemt bij de klant om erachter te komen wat er speelt. Uiteindelijk zijn zij ook degene die de software gaan bouwen, implementeren en uitrollen. Met deze werkmethode zorgen we ervoor dat onze consultants het bedrijf van binnen en buiten kennen, en dat er nergens cruciale informatie verloren gaat.

Ook is onze consultant een bekend gezicht binnen het bedrijf, wat helpt bij het creëren van draagvlak voor de software implementatie. Omdat onze consultants flexibel zijn hoeven onze klanten niet bang te zijn voor veranderingen binnen hun eigen bedrijf.

We krijgen vaak terug van bedrijven dat het lijkt alsof onze consultants een deel zijn van het bedrijf. Een groter compliment kunnen wij niet krijgen.

meer weten

Neem contact op met

Wouter

Co-founder