blog
5/10/23

Allround professionals? Zo doen we dat bij Quatronic

De succesformule van Quatronic bestaat uit drie elementen: een geoptimaliseerd proces, de beste technologie en natuurlijk een team van professionals. Want zonder onze ambitieuze, meedenkende en kritische consultants zijn we nergens. In deze blog vertelt Auke Akkerman, onze senior business technology consultant, over de initiatieven die Quatronic ontplooit op het gebied van people development en hoe deze initiatieven bijdragen aan het succes van ons bedrijf, onze klanten én natuurlijk onze medewerkers.

Streven naar allround professionals

In een eerdere blog benadrukte Richard al dat we bij Quatronic niet zomaar consultants zijn, maar een club van gepassioneerde, gedreven en enthousiaste Business Technology Consultants. We vinden het heel belangrijk dat onze professionals die niet alleen uitblinken in het ontwikkelen van applicaties, maar ook excelleren in projectmanagement en algemene consultancyskills. We willen consultants die ambitieus en betrokken zijn en die stevig genoeg in hun schoenen staan om onze klanten te kunnen uitdagen. Consultants die een opdrachtgever durven challengen, omdat je alleen zo kunt ontdekken wat de werkelijke uitdaging is. Daarom hechten we veel waarde aan zowel vakinhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. Toen ik aan het begin van 2021 bij Quatronic begon, stond dit onderwerp hoog op de agenda. Hoe kunnen we een gestructureerde bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze consultants? Dankzij een goed traineeship bij een eerdere werkgever had ik daar wel enige ideeën over. Ik ben toen begonnen met het opzetten van een goed doordacht trainingsprogramma.

Jaar één: basisvaardigheden

Inmiddels staat er een mooi, tweejarig trainingsprogramma. Het eerste jaar richten we ons op basisvaardigheden op het vlak van softwareontwikkeling en consultancy. Hier focussen we op het – snel – bouwen van veilige, correcte en aantrekkelijke applicaties, en op essentiële consultancyskills zoals presentatietechnieken en effectieve communicatie met stakeholders. Deels organiseren we deze trainingen zelf en deels werken we met een externe partij.

Jaar twee: verdieping

Pas als je een jaar als businessconsultant werkt, begrijp je bepaalde concepten pas echt goed. Dan is het tijd voor verdiepingstrainingen. Het tweede jaar van het trainingsprogramma omvat zowel Advanced Development Skills, waarin we onderwerpen aanbieden om een nog bekwamere en zelfsturende ontwikkelaar te worden, als geavanceerde skills op het vlak van talent- en persoonlijke ontwikkeling. Voor het tweede jaar werken we voornamelijk samen met externe partijen. Zo hebben we Vizier op Scherp ingeschakeld voor persoonlijke ontwikkelingstrainingen. Vorig jaar hebben we de eerste groep hierdoorheen geloodst. Dit omvatte bijvoorbeeld een heuse ijsbadervaring. Als je weet wat zo’n ijsbad met je doet, kun je een parallel trekken met hoe je je gevoelens kunt vertalen naar constructieve feedback. We geloven namelijk in het belang van constructieve feedback, en dat betekent niet simpelweg doen wat de klant vraagt, maar ook durven tegengas te geven wanneer we denken dat dat de klant verder helpt. Ook zijn er bijvoorbeeld trainingen in het voeren van effectieve gesprekken en bieden we specifieke Scrum-trainingen aan, die meer gericht zijn op projectmanagement.

Dynamisch proces

Zo’n trainingsprogramma is een dynamisch proces. Net zoals we onze medewerkers en onze organisatie voortdurend verder willen ontwikkelen, zijn we ook altijd op zoek naar manieren om het trainingsprogramma te verbeteren. We blijven voortdurend kijken hoe we het nog beter kunnen maken en hoe we het kunnen aanpassen aan de veranderende behoeften van onze mensen en ons bedrijf.

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd wat onze ambitieuze, meedenkende en kritische consultants voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Of wil ben je er zelf klaar voor zo’n allround professional te worden. Neem dan contact op met Wouter van der Meij via mail of geef hem een belletje op 06 1340 7347. We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken hoe we jouw bedrijf kunnen helpen verbeteren.

Op de hoogte blijven?

Is het nu nog niet de juiste tijd, maar ben je wel nieuwsgierig naar onze blogs en artikelen? Volg dan onze LinkedIn-pagina en je bent als eerste op de hoogte van onze laatste bijdragen én toekomstige evenementen.

meer weten

Neem contact op met

Auke

Business Technology Consultant

Wil je kennismaken?
Neem contact op