blog
19/2/24

Zo kan een briljant idee impact maken

Leer hoe je een innovatief bedrijfsidee omzet in werkelijkheid en realiseer je ondernemersdroom

Heb je een geweldig idee voor een bedrijf, maar worstel je met de vraag hoe je dit moet omzetten in realiteit? Je bent niet alleen. Meer ondernemers bevinden zich in een Catch-22 situatie: je hebt een product nodig om financiering te verkrijgen, maar om dat product te ontwikkelen, heb je juist geld of een team nodig. In deze blog vertelt Remco Snijders, Business Technology Consultant en Design Sprint Facilitator bij Quatronic, hoe je deze uitdaging kunt overwinnen en tóch je ondernemersdroom kunt realiseren.

De Catch-22 voor ondernemers

Veel ondernemers hebben fantastische ideeën, maar lopen vast op het moment dat ze deze ideeën moeten omzetten in een concreet product of dienst. Je hebt immers een product nodig om investeerders of klanten te trekken, maar zonder initiële investering of het juiste team blijft het idee slechts een droom. Een dilemma waardoor de moed je in de schoenen kan zinken, vooral als je wél over de nodige vaardigheden, inzichten en expertise beschikt, maar niet over de middelen om je idee te realiseren.

De rol van Quatronic in het realiseren van ondernemersdromen

Bij Quatronic hebben we een unieke aanpak ontwikkeld om ondernemers zoals jij te helpen. We bouwen niet alleen een oplossing voor je, maar denken ook graag strategisch met je mee. Technologie is maar één aspect van zakelijk succes. We helpen je ook bij het uitdenken van je processen en strategieën. Zo werken we samen aan het realiseren van jouw ondernemersdroom.

In de praktijk: Next Energy en MO the movement

Een inspirerend voorbeeld is onze samenwerking met NextEnergy. Zo'n anderhalf jaar geleden kwam een oud-collega met een idee voor een bedrijf: een energieleverancier die dynamische prijzen hanteert. Zo’n vernieuwend concept vereist aanzienlijke IT-ondersteuning. Zo moest er een systeem komen om de meterstanden op te halen, een app voor klanten en een app voor medewerkers om alle administratie bij te houden. De oprichter van NextEnergy vroeg of wij konden helpen. Daaruit ontstond een unieke samenwerking waarbij wij als Quatronic mede-oprichter werden van het nieuwe bedrijf NextEnergy. Samen richtten we ons niet alleen op technische implementatie, maar ook op de strategie en de bedrijfsprocessen. De groei van het bedrijf oversteeg al onze verwachtingen. In plaats van de verwachte paar duizend klanten, groeide het aantal klanten al snel tot tienduizend. Daarmee transformeerde het bedrijf ook razendsnel van voorzichtige start-up naar een succesvolle onderneming met honderd medewerkers. Een ander, meer recent, voorbeeld is MO the movement, een platform dat werknemers koppelt aan NGO's voor vrijwilligerswerk. Wij hebben het platform ontwikkeld en daarnaast hebben we, in onze hoedanigheid als co-founder, het bedrijf geholpen de eerste stappen te zetten in zijn ontwikkeling. In februari van dit jaar gaat het platform live en kunnen we de eerste klanten verwelkomen.

De voortdurende samenwerking en evolutie

Het unieke is: onze samenwerking stopt niet bij de lancering van een product. We blijven betrokken als technologiepartners, zodat we kunnen blijven innoveren en aanpassen aan nieuwe behoeften en uitdagingen. Dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf niet alleen start met een sterke basis, maar ook in staat is om te groeien en zich aan te passen aan de veranderende markt.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Heb je zelf een briljant idee en kun je ondersteuning gebruiken? Wij kijken, met onze ervaring op projecten bij gevestigde organisatie, graag met je mee. Neem contact op met Remco Snijders via mail. Of je nu aan het begin staat van je ondernemersreis of al verder bent in het proces, we zijn er om je te ondersteunen met zowel technische expertise als strategisch inzicht. Laten we samenwerken om van jouw idee een succes te maken.

Op de hoogte blijven?

Is het nu nog niet de juiste tijd, maar ben je wel nieuwsgierig naar onze blogs en artikelen? Volg dan onze LinkedIn-pagina en je bent als eerste op de hoogte van onze laatste bijdragen én toekomstige evenementen.

meer weten

Neem contact op met

Remco

Business Technology Consultant

Wil je kennismaken?
Neem contact op