blog
16/5/23

Het DNA van Quatronic: Passie en geloof in low-code

Werk je in een kledingwinkel? Helder, dan verkoop je kleding. Een tekstschrijver schrijft teksten en een automonteur sleutelt aan auto’s. Allemaal makkelijk uit te leggen. Maar wat doet een consultant bij Quatronic de hele dag? In deze blog vertelt Rosa Brouwers, een van onze Business Technology Consultants, hoe werken bij Quatronic voelt. Wees gewaarschuwd, na het lezen van deze blog zou je zomaar ook bij ons aan de slag willen gaan!

Fanatieke consultants

In onze vorige blog legde Richard uit wat je als organisatie kunt verwachten als je met ons in zee gaat. Aan mij nu de eer om te vertellen hoe het is om te werken in deze mooie club van fanatieke consultants. Laat ik beginnen met de korte variant, altijd handig voor de kringverjaardag. Een Business Technology Consultant bij Quatronic lost problemen op met low-code-applicaties.

Doordringen tot de échte vraag

Maar nu de lange variant. Quatronic steekt consultancy in een nieuw jasje. Geen oeverloos gepraat – ik weet het, daar staan consultants over het algemeen bekend om – maar mouwen opstropen en aan de slag. Brainstormen met de klant en dat vervolgens werkelijkheid maken. Wij houden van korte lijntjes en razendsnel resultaat. We lossen het ene na het andere puzzeltje op en dat is precies waar wij blij van worden. Zoals Richard al schreef in zijn blog: bij Quatronic hebben we hart voor de zaak, voor onze zaak, maar ook voor de zaak van de klant. We gaan op zoek naar de kern van de bedrijfsvoering en willen begrijpen wat er gaande is. Tot in onze haarvaten. Alleen door kritisch te zijn en vragen te blijven stellen, komen we tot de échte oplossing voor het probleem. Low-code is ons instrument, wij zijn degenen die uitdokteren hoe we dat instrument het best kunnen inzetten. Bij elke klant opnieuw. Dát geeft ons energie.

Persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling

Bij Quatronic werken we vier dagen per week voor onze klanten, maar op vrijdag zetten we onszelf in het zonnetje. Dan werken we aan onze persoonlijke ontwikkeling, volgen een cursus om onze kennis te verbreden, werken een nieuwe propositie uit of maken een training om onze kennis te delen met collega’s. We hebben dan ook een uitgebreid trainingsprogramma, waar zowel starters als ervaren consultants hun hart kunnen ophalen.

Het DNA van Quatronic

Quatronic begon als vriendengroep met een passie en een oneindig geloof in low-code-technologie. Inmiddels is Quatronic uitgegroeid tot een serieus bedrijf met bijna dertig medewerkers, maar die vibe, die houden we vast. Als je bij ons aan de slag wil, gaan we eerst op zoek naar de klik. Is er een wederzijdse match? Dan hebben we het natuurlijk over werkethiek, maar zeker ook over een persoonlijke match. Een Quatronic-consultant wil intrinsiek snappen hoe zaken in elkaar zitten, is een doorzetter die niet rust voor de oplossing is gevonden, maar is ook iemand die iets overheeft voor collega’s.

Work hard, play hard

Naast hard werken moet er ook tijd zijn voor ontspanning. Een vrij-mi-bo alleen, dat is ons niet avontuurlijk genoeg. Kookwedstrijden, karaokefeesten, blowkarten, een squashtoernooi, onze eigen gin maken en zelfs een weekend wintersporten, dat gaat er al meer op lijken. De Quatronic-wintersporttrui is niet voor niets hét fashionitem bij ons op kantoor. Dat zou genoeg Quatronic moeten zijn, of niet? Maar zelfs in onze vrije tijd trekken we nog met elkaar op. Zo fietsten we bijvoorbeeld in april de Amstel Gold Race met ons eigen Quatronic-peloton.

Ga je mee op avontuur?

Digitale transformatie wordt steeds belangrijker. Wij willen zo veel mogelijk klanten te helpen met het vormgeven én realiseren van hun digitale ambities. Daarom hebben wij jou nodig! Ontdekken of wij een match zijn? Neem dan contact op met Wouter van der Meij via mail of geef hem een belletje op 06 1340 7347.

Op de hoogte blijven?

Is het nu nog niet de juiste tijd voor een leuke job bij Quatronic, maar ben je wel nieuwsgierig naar onze blogs en artikelen? Volg dan onze LinkedIn-pagina en je bent als eerste op de hoogte van onze laatste bijdragen én toekomstige evenementen.

meer weten

Neem contact op met

Rosa

Business Technology Consultant