blog
4/9/23

‘De positieve mentaliteit hier sluit aan bij wie ik ben’

Fieke Thijssen is sinds maart 2021 Business Technology Consultant bij Quatronic. Met haar achtergrond in designengineering, heeft Fieke een passie voor het ontwerpen van digitale producten en een scherp oog voor de gebruikerservaring. In deze blog vertelt Fieke over haar werk en waarom zij is gevallen voor Quatronic.

Op zoek naar een dynamische en jonge omgeving

Ik heb mijn afstudeerstage bij een gemeentelijke organisatie gedaan. Een mooie en leerzame ervaring, maar na mijn afstuderen zocht ik toch een iets dynamischer en jonger bedrijf. Ik heb een achtergrond in industrieel ontwerpen en vind het leuk om digitale producten te ontwerpen. Tijdens mijn stage had ik al kennisgemaakt met low-code. Waar ik heel blij van word, is dat je met low-code heel snel een oplossing kunt maken en uittesten. Daar kan ik echt mijn creativiteit in kwijt. Tel dynamisch, jong en low-code bij elkaar op, en het is niet vreemd dat ik op het spoor van Quatronic kwam.

Elke dag een beetje beter

Direct bij de eerste interviewronde was ik enthousiast over de mensen en de sfeer bij Quatronic. De klik was blijkbaar wederzijds, want al na het tweede gesprek was het in kannen en kruiken. De toegankelijkheid van de mensen en de prettige sfeer hier zorgen ervoor dat ik me volledig op mijn gemak voel. Er hangt hier een positieve energie. De mensen hier steken graag hun handen uit de mouwen en pakken nieuwe uitdagingen altijd enthousiast op. Die positieve mentaliteit van het team sluit perfect aan bij mijn eigen persoonlijkheid. In de low-code-ontwikkelmethode kan ik helemaal mijn ei kwijt. Het is heel lekker om aan het eind van elke dag te zien hoe een oplossing weer een beetje beter is geworden.

Veel variatie

Mijn passie is frontend-ontwikkeling. Nadenken over hoe schermen eruit moeten zien, hoe klanten de app gebruiken en of bepaalde stappen logisch voelen. Dat zorgt voor veel variatie in mijn werk en het is heerlijk dat ik daar mijn creativiteit voor kan inzetten. Bij Quatronic is er veel ruimte om, als je iets leuk vindt, dat meer naar je toe trekken.

Ontwikkeling

Rosa vertelde het al in haar blog: de vrijdagen kunnen we hier naar eigen inzicht invullen. Er zijn verschillende teams waar je je bij kunt aansluiten, en de mogelijkheden zijn zo divers dat er voor iedereen wel iets interessants bij zit om van te leren. Sommige teams richten zich meer op technische ontwikkeling, andere teams richten zich meer op gebieden zoals sales of recruitment. Anderen werken weer aan het ontwikkelen van nieuwe proposities voor Quatronic. Het zal je niet verbazen dat mijn interesse voornamelijk ligt bij frontend-ontwikkeling.

Toekomst

Als ik naar de toekomst kijk, zie ik mezelf nog verder ontwikkelen in frontend-design. Als consultant ben ik nu nauw betrokken ben bij het identificeren van de klantvraag en het bedenken hoe we daar het best mogelijke product omheen kunnen bouwen. Die rol wil ik graag verder uitbreiden om uiteindelijk meer projectoverkoepelend bezig te zijn, waarbij mijn frontend-expertise nog steeds een essentiële rol speelt.

Hechte groep

Buiten het werk doen we ook veel samen. Zo hebben we afgelopen jaar de Amstel Gold Race gefietst, samen met acht collega’s, waarbij we 150 km door de heuvels van Limburg hebben afgelegd. Een zware, maar superleuke ervaring. Voorafgaand aan het evenement hebben we ook een keer of drie samen getraind. Daarnaast gaan we elk jaar met z’n allen op wintersport voor vier dagen, vorig jaar was dat naar Kitzbühel. Afgelopen juni hebben we een lustrumreisje naar Praag gemaakt ter gelegenheid van ons vijfjarig bestaan. Dat sociale aspect maakt het werken bij Quatronic nog leuker, mijn collega’s zijn meer dan collega’s alleen, we vormen echt een hechte groep.

Ga je mee op avontuur?

Digitale transformatie wordt steeds belangrijker. Wij willen zo veel mogelijk klanten te helpen met het vormgeven én realiseren van hun digitale ambities. Daarom hebben wij jou nodig! Ontdekken of wij een match zijn? Neem dan contact op met Wouter van der Meij via mail of geef hem een belletje op 06 1340 7347.

Op de hoogte blijven?

Is het nu nog niet de juiste tijd voor een leuke job bij Quatronic, maar ben je wel nieuwsgierig naar onze blogs en artikelen? Volg dan onze LinkedIn-pagina en je bent als eerste op de hoogte van onze laatste bijdragen én toekomstige evenementen.

meer weten

Neem contact op met

Fieke

Business Technology Consultant

Wil je kennismaken?
Neem contact op