blog
16/4/24

Zes jaar Quatronic. Een reis van groei, vriendschap en succes

Wouter blikt terug op 6 jaar Quatronic: een verhaal over passie, teamwerk en low-code-technologie.

In 2018 zaten Frank Grooten, Richard van Osnabrugge, Rob van den Broek en Wouter van der Meij rond de keukentafel. Vanuit een gezamenlijke passie voor low-code-technologie en een gedeeld verlangen om meer te doen dan alleen adviseren, ontstond Quatronic. Wat begon als een klein team van vier vrienden, is uitgegroeid tot een gerespecteerd bedrijf met ruim dertig medewerkers. Ondanks de groei is de kern van Quatronic hetzelfde gebleven: een sterke focus op teamgeest en collegialiteit en een unieke bedrijfscultuur waarin professionaliteit hand in hand gaat met een persoonlijke benadering. In deze blog blikt Wouter terug op zes jaar Quatronic.

De beste in ons vakgebied

Een belangrijk doel voor ons was om de beste te worden in ons vakgebied: nummer één in low-code ontwikkeling. De OutSystems EMEA Partner of the Year Award, die we twee jaar op rij hebben gewonnen, is voor ons het bewijs dat dat goed gelukt is. Als HR-verantwoordelijke was het bovendien mijn ambitie om een team samen te stellen van slimme mensen die het leuk vinden om samen mooie en impactvolle dingen te creëren, elkaar uit te dagen en die met plezier naar kantoor komen. Het medewerkerstevredenheidsonderzoek dat we onlangs hebben laten uitvoeren, bevestigt dat ook dat goed is gelukt. 'Het team' kwam als voornaamste reden naar voren waarom onze mensen graag bij Quatronic werken. Dit gevoel zag ik ook bevestigd tijdens ons recente ski trip in Gerlos met het hele team. Na een paar shotjes appte ik mijn vriendin enthousiast dat dit mijn beste wintersport ooit was, met een geweldige groep mensen. Als onze klanten ons werk dan ook nog waarderen, is dat natuurlijk de kers op de taart.

Het succes van onze projecten

Als ik terugkijk naar de projecten die we hebben gerealiseerd, zijn er een aantal in de logistieke sector die er echt uitspringen. We hebben projecten succesvol afgerond waarvan onze klanten nooit hadden verwacht dat we ze op tijd en binnen budget zouden kunnen voltooien. Het is ons wel gelukt en dat is iets wat niet vaak voorkomt bij IT-projecten. Een specifiek project dat mij dierbaar is, is dat van CC Retail, waarover Natalie onlangs schreef in haar blog. Ik was als programmamanager verantwoordelijk voor de implementatie van een volledig nieuw IT landschap en dat was voor mij een van mijn leerzaamste trajecten ooit.

Fijne groepsdynamiek

In mijn rol draait het vooral om het vinden en behouden van goede mensen. In 2023 is er één medewerker vertrokken, maar over het algemeen is iedereen tevreden en voelt zich op zijn plek. Op de vrijdagen, als we samen lunchen op kantoor, voel je echt die groepsdynamiek, precies zoals ik het voor ogen had. Wat ik belangrijk vind, is de balans tussen hard werken en tijd voor ontspanning. We werken keihard om mooie resultaten te behalen en klanten tevreden te stellen, maar er is ook tijd voor ontspanning met elkaar, en dat wordt door de medewerkers gewaardeerd.

Serieus als het moet, grappig als het kan

Toen ik vorig jaar jarig was, heb ik van het team een gong gekregen. Nu mag ik elke vrijdag om vier uur de gong luiden. Dat is hoe het team mij ziet en wat ik zelf ook herken: serieus als het nodig is, grappig als het kan. Dit werd ook bevestigd in het medewerkerstevredenheidsonderzoek: collega's gaven aan dat ze alles met mij kunnen delen en dat ik iemand ben die iedereen tevreden wil houden. Hoewel dat soms best lastig is en niet altijd lukt, is het wel iets wat ik nastreef en wat de medewerkers blijkbaar zien en waarderen.

Groeiambities

We hebben flinke groeiambities. Hoe mooi zou het zijn als we volgend jaar de après-ski-tent kunnen vullen met ons team. Met een grotere groep kunnen we nóg meer uitdagingen aangaan, nóg meer bereiken en ons storten op nóg complexere projecten. Het belangrijkste vind ik wel dat we onze unieke bedrijfscultuur behouden. Ik wil dat collega's elkaar blijven vinden, en dat ze samen dingen ondernemen, ook buiten het werk om, zoals we dat nu doen. Op dit moment is het bedrijf echt van iedereen; iedereen kent elkaar. Die sfeer willen we absoluut behouden. Dat kan een uitdaging worden als we groeien, maar daar vinden we vast onze weg in. Op dit moment ligt onze focus op doorgroeien en mooie uitdagingen aangaan.

Reflectie op persoonlijke en professionele groei

In de afgelopen zes jaar zijn we niet alleen als bedrijf gegroeid, maar ook als ondernemers en zakenpartners. We zijn alle vier vader geworden en ook dat verandert je als mens. Die persoonlijke groei, zowel zakelijk als privé, heeft ons nóg dichter bij elkaar gebracht. We weten wat we aan elkaar hebben en wanneer we elkaar nodig hebben. Dit sterke teamgevoel is een van de belangrijkste redenen waarom het goed gaat met het bedrijf en waarom we gezond kunnen blijven doorgroeien.

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd wat onze ambitieuze, meedenkende en kritische consultants voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Of wil ben je er zelf klaar voor zo’n allround professional te worden. Neem dan contact op met Wouter van der Meij via mail of geef hem een belletje op 06 1340 7347. We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken hoe we jouw bedrijf kunnen helpen verbeteren.

Op de hoogte blijven?

Is het nu nog niet de juiste tijd, maar ben je wel nieuwsgierig naar onze blogs en artikelen? Volg dan onze LinkedIn-pagina en je bent als eerste op de hoogte van onze laatste bijdragen én toekomstige evenementen.

meer weten

Neem contact op met

Wouter

Co-founder