blog
23/8/23

Transformeer je bedrijf tot een team van superhelden

Hoe kan low-code bijdragen aan het verbeteren van de communicatie en samenwerking binnen je bedrijf, zodat je meer kunt doen met minder mensen? In deze blog vertelt Richard van Osnabrugge, partner bij Quatronic, hoe low-code jouw bedrijf kan transformeren en je mensen laat schitteren.

Meer plezier en succes dankzij de kracht van automatisering

Door administratieve taken weg te automatiseren met behulp van low-code kunnen je medewerkers meer tijd besteden aan de dingen waar ze echt goed in zijn. Als ze de vrijheid hebben om zich te richten op de taken die ze energie geven, zorgt dat niet alleen voor blijere en gemotiveerde medewerkers, maar ook voor tevredener klanten. Een win-winsituatie. Tevreden klanten willen we allemaal. Tevreden medewerkers ook, want in de krappe arbeidsmarkt van vandaag de dag, kun je maar beter zorgen dat je de talenten die je in huis hebt, motiveert en aan je bindt. Immers, het vervangen van een medewerker kost gemiddeld twintig procent van zijn jaarsalaris. En dat is nog exclusief de tijd die je als organisatie moet besteden aan het inwerken van een nieuwe medewerker en de expertise die je verliest als een collega besluit te vertrekken.

De helden van SMART Asset Integrity Solutions

Een van onze eerste projecten was bij SMART Asset Integrity Solutions (SMART AIS), een bedrijf dat inspecties uitvoert op boorplatformen. Voorheen hadden inspecteurs te maken met een omslachtig inspectieproces. Voorafgaand aan elke inspectie werden stapels meetformulieren uitgeprint, die ze vervolgens op locatie nauwkeurig moesten invullen. Het overtypen van alle meetgegevens in Excel eenmaal terug op kantoor, kostte daarna nog eens veel tijd en was foutgevoelig. Stonden de data eenmaal in Excel, dan ging de volgende persoon ermee aan de slag. Gedoe dus. Met onze low-code-oplossing hebben we het leven van de inspecteurs een stuk leuker gemaakt. Alle meetwaarden worden direct op locatie ingevoerd in een handige tablet-applicatie, waarna met een druk op de knop alles gesynchroniseerd wordt. Vervolgens hoeven inspecteurs alleen nog maar een korte samenvatting van hun bevindingen toe te voegen. Zo verloopt het proces niet alleen veel sneller en zonder fouten, bovendien kunnen de inspecteurs zich weer focussen op wat ze écht heel goed kunnen: inspecteren.

Veertig tot zestig procent winst op efficiëntie

Dit zorgt dus voor blijere inspecteurs, maar ook de klant is erbij gebaat. Wanneer nu een klant belt, is het nu slechts een kwestie van een paar keer klikken om de gewenste statusinformatie te vinden. Inspecteurs of hun collega’s hebben nu direct inzicht in het inspectieoverzicht. Door deze digitalisering kan SMART AIS tussen de veertig en zestig procent efficiënter werken gedurende het hele traject. Er is geen behoefte meer aan het printen van documenten of het meenemen van stapels papieren; alleen de meetapparatuur en een tablet zijn voldoende.

Ontketen de superkrachten van je team met low-code

Low-code is niet alleen een tool voor efficiëntie, maar ook een katalysator voor innovatie. Het stelt je in staat om snel en flexibel nieuwe applicaties te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van je bedrijf en je team. Door de kracht van low-code te omarmen, geef je je team de mogelijkheid om te excelleren en betere resultaten te behalen.

Meer weten?

Wil jij ook ontdekken hoe low-code jouw bedrijf kan transformeren en je team kan laten schitteren als echte superhelden? Neem dan contact met me op via mail of geef me een belletje op 06 46 99 32 62.

Op de hoogte blijven?

Is het nu nog niet de juiste tijd, maar ben je wel nieuwsgierig naar onze blogs en artikelen? Volg dan onze LinkedIn-pagina en je bent als eerste op de hoogte van onze laatste bijdragen én toekomstige evenementen.

meer weten

Neem contact op met

Richard

Co-founder