blog
22/3/23

Quatronic: low-code oplossingen met impact

In april mogen we alweer vijf kaarsjes uitblazen voor Quatronic. De tijd vliegt! Het begon allemaal bij First Consulting waar we elkaar als collega’s leerden kennen. Onze gemeenschappelijke passie voor tech implementatie bij bedrijven bracht ons dichter bij elkaar tot het punt dat we besloten om ons eigen bedrijf op te starten. Na talloze avonden brainstormen kwamen we op onze naam: Quatronic. De vier co-founders samengebracht tot één.

Is het een probleem, of moet er een perceptie veranderen?

Wanneer een klant vraagt om een IT oplossing, maak je die dan gewoon? Of is er een betere manier om dit probleem op te lossen of de perceptie te veranderen? We kozen voor het laatste. Zodra er een klant bij ons aanklopt met een probleem duiken we het hele bedrijf in. We vragen door, – net zo lang tot ze gek van ons worden – tot we een duidelijk beeld hebben van het bedrijf, de processen en knelpunten. Pas wanneer er genoeg kennis is verzameld kijken we naar een oplossing. Soms is de oplossing niet hetgeen waar de opdrachtgever om gevraagd had, maar lossen we een probleem op waar nog niemand bij stilgestaan heeft. Dat geeft ons een kick!

‘Zo hebben we het altijd al gedaan’

Van zo’n antwoord gaan we aan. Het betekent namelijk vaak dat een proces geoptimaliseerd, geautomatiseerd en verbeterd kan worden. Werkt de klant met sheets in Excel die niet met elkaar praten? Daar kunnen we een low-code oplossing voor bedenken die niet alleen tijdwinst geeft, maar ook de kans op fouten minimaliseert.

Een maand werk, teruggebracht naar een dag

Een voorbeeld hiervan is een oplossing die hebben ontwikkeld voor SMART AIS. Zij controleren onderdelen van boorplatformen op slijtage. Voordat wij ons ermee bemoeiden vlogen de controleurs met vellen papier naar het platform om ze daar in te vullen en bij terugkomst in Excel sheets te documenteren. Vanuit daar werden ze doorberekend en werd het inspectierapport opgesteld. Dat kon beter, sneller en met minder risico! We zijn samen teruggegaan naar de kern van hun werk: het veilig houden van een boorplatform met zo min mogelijk human error. Toen we het denken vanuit Excel sheets eruit hadden gehaald, kwamen we tot de kern van het probleem en de oplossing. We hebben een drietal applicaties gebouwd om dit proces te automatiseren en makkelijker te maken. Nu gaat de inspecteur naar het boorplatform met een tablet. Met een app wordt er tussen de onderdelen genavigeerd en kan er direct gedocumenteerd worden. De inspectie wordt real-time naar kantoor gestuurd waar de data door de rekenmodule gaat die alles doorberekent. Met één druk op de knop kan het rapport naar de klant. Dit is een maand handwerk teruggebracht naar een dag.

Van dit soort oplossingen gaat ons hart sneller kloppen. Ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Bekijk onze cases of neem direct contact met ons op.

meer weten

Neem contact op met

Richard

Co-founder