blog
7/5/24

De vijf voordelen van Microsoft Fabric

Leer hoe Microsoft Fabric je helpt data effectief in te zetten voor winst, klantenbinding, en innovatie.

Organisaties die data omarmen, hebben bijna twintig keer meer kans om winst te maken, 23 keer meer kans om klanten succesvol aan zich te binden, en zes keer meer kans om die klanten ook vast te houden. Maar om in staat te zijn de juiste beslissingen te maken, moet je toegang hebben tot de juiste hulpmiddelen en technologieën. Pas dan kun je data effectief verzamelen, analyseren en inzetten. Microsoft Fabric heeft zich ontpopt als een veelzijdige suite van frameworks en hulpmiddelen die niet alleen ideaal zijn voor applicatieontwikkeling, maar ook voor het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen voor data en analyse. In deze blog belicht Auke Akkerman, onze senior business technology consultant, de vijf belangrijkste voordelen van het gebruik van Microsoft Fabric voor het creëren van data- en analyseoplossingen.

Nieuwsgierig wat Fabric voor jouw organisatie kan betekenen? Kom naar onze Learn en Borrel over Fabric op dinsdag 4 juni.

1. Geïntegreerde analysemogelijkheden

Microsoft Fabric biedt een naadloze integratie met krachtige analysetools, zoals Power BI, Synapse en Azure. Dankzij Fabric kunnen organisaties data uit diverse bronnen verzamelen, transformeren en weergeven in strakke rapporten en dashboards. Deze geïntegreerde analysemogelijkheden geeft je de kans om vlotter beslissingen te nemen, gebaseerd op betrouwbare data en trends in plaats van onderbuikgevoel. Tot op heden blijkt de combinatie van Azure, Synapse en PowerBI soms instabiel, maar met Fabric behoort dat probleem tot het verleden.

Leer hoe Microsoft Fabric je helpt data effectief in te zetten voor winst, klantenbinding, en innovatie.

2. Generative AI (Copilot)

Doordat alle functies, van data ophalen tot visualiseren, nu in één platform zitten kan je AI vragen om alles van front-to-end te doen voor je. Microsoft heeft Copilot toegevoegd in het Fabric-platform en die kan met één vraag data transformeren, PySpark-notebooks schrijven, machine-learning-modellen selecteren en data visualiseren in Power BI. Daar bovenop kan het ook nog eens data interpreteren en adviezen geven. Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en er zijn dan ook wel wat kanttekeningen te maken op de output, maar feit is dat het je hard op weg helpt in het bouwen van deze data-analyseflow.

3. Geavanceerde data-integratie

Een van de knelpunten bij het opzetten van data- en analyseoplossingen is hoe je gegevens uit verschillende bronnen en formaten bij elkaar brengt. Microsoft Fabric tackelt dit probleem met zijn geavanceerde data-integratiemogelijkheden, waardoor organisaties gemakkelijk data kunnen samenvoegen, transformeren en verrijken voor analyse. Door het gebruik van tools zoals Azure Data Factory, kunnen ontwikkelaars ingewikkelde data-pipelines opzetten. Deze pipelines halen data op uit allerlei bronnen, verwerken deze en maken het beschikbaar in het datalake voor verdere analyse.

4. Beveiliging en compliance

Gegevensbeveiliging en naleving van wet- en regelgeving zijn van het grootste belang bij het bouwen van data- en analyseoplossingen. Microsoft Fabric biedt uitgebreide beveiligingsopties en nalevingsfuncties om data te beveiligen en te voldoen aan wetgevingsvereisten. Dankzij de ingebouwde beveiligingsmechanismen van Azure kunnen bedrijven gevoelige informatie veilig opslaan, bewerken en analyseren. Hierdoor blijven ze gemakkelijk in lijn met industrienormen en wetgeving zoals de GDPR en HIPAA.

5. Snelle tijd-tot-inzicht

Met Microsoft Fabric kunnen organisaties heel efficiënt de waarde uit hun data ontsluiten De geïntegreerde ontwikkelomgeving en de beschikbaarheid van kant-en-klare componenten stellen ontwikkelaars en data-analisten in staat om in no-time oplossingen op maat te creëren die voldoen aan specifieke zakelijke vereisten. Dit versnelt het proces om van data naar inzicht te komen aanzienlijk en geeft je de wendbaarheid om snel in te spelen op veranderende dynamieken en nieuwe kansen te grijpen. Dit principe, dat we al kennen van het ontwikkelen van low-code-apps in OutSystems, is nu ook toepasbaar op het gebied van analytics.

https://www.microsoft.com/en-us/videoplayer/embed/RW14lD0

In het kort

In conclusie biedt Microsoft Fabric een uitgebreide en krachtige suite van tools en frameworks die organisaties in staat stellen om geavanceerde data- en analyseoplossingen te bouwen. Met geïntegreerde analysemogelijkheden, flexibiliteit en schaalbaarheid, geavanceerde data-integratie, beveiliging en naleving, en snelle tijd tot inzicht, vormt Fabric de ideale basis voor organisaties die streven naar datagestuurde innovatie en succes.

Benieuwd naar onze aanpak?

Wil jij ook profiteren van de slimme aanpak en maatwerkoplossingen van Quatronic? Neem dan contact op met Auke Akkerman via mail. We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken hoe we jouw bedrijf kunnen helpen verbeteren.

Op de hoogte blijven?

Is het nu nog niet de juiste tijd, maar ben je wel nieuwsgierig naar onze blogs en artikelen? Volg dan onze LinkedIn-pagina en je bent als eerste op de hoogte van onze laatste bijdragen én toekomstige evenementen.

meer weten

Neem contact op met

Auke

Data & Analytics Lead | Business Technology Consultant