blog
31/8/23

De kracht van ChatGPT met de beveiliging van Azure

ChatGPT, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Kranten staan vol met de mogelijkheden van dit nieuwe fenomeen, maar waarschuwen tegelijkertijd ook voor de risico’s. Wat is ChatGPT precies en wat zijn dan die mogelijkheden en risico’s waar iedereen het over heeft? In deze blog zullen we alles vertellen over hoe wij ChatGPT intern hebben geïmplementeerd in combinatie met Microsoft Azure, én wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf. ChatGPT is een revolutionair AI-algoritme dat de mogelijkheid biedt om op natuurlijke wijze te communiceren met een chatbot. Het algoritme is niet alleen in staat om antwoorden te genereren die lijken op die van een mens, het kan ook in korte tijd leren van menselijke interacties en zo de kwaliteit van de antwoorden verbeteren. Echter, de open versie van ChatGPT brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Dit is waar Microsoft Azure om de hoek komt kijken.

Risico's van ChatGPT

De openbare variant van ChatGPT is een geweldig hulpmiddel om antwoorden te krijgen op allerlei vragen, maar is niet geschikt om te gebruiken voor gevoelige data. Alle informatie die gebruikers erin stoppen kan gebruikt worden om het algoritme verder te trainen. Hierdoor kan het gebeuren dat informatie die de ene gebruiker als input geeft, er bij een andere gebruiker als output uit komt. Niet iets dat je wilt als het gaat om bedrijfsgevoelige informatie natuurlijk. Dat begrepen ze bij ChatGPT ook en daarom lanceerden ze de Enterprise-versie van ChatGPT in samenwerking met Microsoft Azure.

De voordelen van ChatGPT met Azure

De Azure variant van ChatGPT zorgt ervoor dat alle communicatie met ChatGPT beveiligd is door Microsoft. Daarnaast wordt de input niet gebruikt om het algoritme te trainen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je data op straat komt te liggen. De Azure versie is zo ingericht dat je alle flexibiliteit hebt om het algoritme aan te passen naar jouw wensen. Daardoor is het in staat om betere antwoorden te geven op jouw situatie dan de open variant. Ook kan je verschillende soorten bestanden uploaden en ChatGPT daar bijvoorbeeld vragen over stellen, informatie uit laten halen of een samenvatting laten genereren. Azure ChatGPT is ook te integreren met andere applicaties zoals OutSystems. Bovendien heb je voor Azure geen dure licentie nodig, je betaalt alleen voor wat je gebruikt.

Architectuur van een ChatGPT applicatie draaiend op een Azure omgeving.

ChatGPT bij Quatronic

Bij Quatronic hebben we Chat GPT met Azure opgezet voor intern gebruik in een Azure applicatie. De applicatie maakt gebruik van verschillende Azure services om door documenten te zoeken (Cognitive Search), chats op te slaan (Cosmos Database) en te communiceren met het Chat GPT algoritme (Azure Chat GPT). We gebruiken Chat GPT niet alleen om teksten te genereren (zoals deze blog), maar ook als ondersteuning bij het ontwikkelen van applicaties in Outsystems en bij onze Azure en Power BI oplossingen. Hierdoor kunnen we efficiënter ons werk doen en hebben we meer tijd om jouw vraagstukken op te lossen.

meer weten

Neem contact op met

Mart

Data & Analytics Consultant